Help mijn Facebook is gehackt!

facebook gehackt

Help mijn Facebook is gehackt!

Wat u kunt doen als u denkt Facebookaccount gehackt is? En; hoe kan ik controleren of iemand anders toegang heeft tot mijn Facebookaccount? De meest voorkomende signalen hebben wij voor u op een rij gezet.

  • Uw e-mailadres en/of wachtwoord is gewijzigd;
  • Uw naam of geboortedatum zijn aangepast;
  • Vanuit uw account zijn vriendschapsverzoeken verstuurd naar andere Facebookgebruikers
  • Berichten vanuit uw naam verstuurd die u niet heeft geschreven/verstuurd

Het eerste wat u kan doen als u denkt dat uw Facebookaccount gehackt is, is via het kopje Instellingen > Beveiliging en Aanmeldingen. Via deze weg kunt u zien waar u bent aangemeld met uw actieve Facebookaccount. Ziet u hier andere apparaten dan uw eigen apparaat? Of bent u misschien vergeten uit te loggen bij de plaatselijk bibliotheek? Klikt u dan op de drie bolletjes naast het onbekende apparaat en klik op ‘Afmelden’.

Facebook heeft op haar website een speciale pagina waar u aan kan geven dat u het vermoeden heeft dat iemand zonder toestemming toegang tot uw account heeft. Er volgt een stappenplan die u moet doorlopen om uw account nog verder te beschermen tegen hackers. Mocht uw e-mailadres in het account zijn aangepast, dan heeft u de mogelijkheid om deze aanpassing ongedaan te maken via het e-mailadres waarmee u het Facebookaccount heeft aangemaakt.

Naast de bovengenoemde oplossingen is het nog verstandiger om uw account nog verder te beveiligen. Facebook geeft u de optie om middels een aantal extra beveiligingen uw account optimaal te beschermen.

  • Meldingen Aanmelding: Via instellingen>beveiliging>Meldingen over aanmeldingen. Met deze functie krijgt u een directe e-mail van Facebook met daarin informatie over de aanmelding zoals de locatie en het apparaat. Het is geen directe beveiliging, maar het geeft u wel kans om direct in te grijpen.
  • Aanmeld Goedkeuring: Via instellingen>beveiliging>aanmeld goedkeuringen. Op het moment dat er op een ander onbekend apparaat wordt ingelogd door jou of een onbekend persoon, dan zal er tijdens het inlogproces een extra beveilingscode worden gevraagd. Deze code wordt u dan per SMS verzonden en geeft toegang tot uw Facebookaccount.

Alle extra veiligheidsmaatregelen moeten genoeg bescherming bieden aan uw account, maar wees zelf ook bedacht op mogelijke hackers. Het wordt sterk afgeraden zomaar apps toegang te geven tot uw profiel. Veel hackers proberen middels deze methode in uw account te komen. Heeft onverhoopt toch toegang te hebben gegeven aan onbekende apps is het heel eenvoudig om deze weer te verwijderen. Via Instellingen>Privacy Instellingen>Apps, Games and Websites>. In dit menu is ook heel overzichtelijk af te lezen welke apps, websites en games toegang hebben tot jouw profiel. Tevens kun je hier alles in –en uitschakelen wat betreft u waar u wel en geen toegang voor geeft. Bescherm ook al je Facebookvrienden door spamberichten op jouw profielpagina direct te verwijderen.

Dus wil jij graag een facebook hacken en dat geheel gratis? Bekijk dan onze download pagina!